Milyen funkciója van az ózon terápiás edzésnek?

Javítja a szív- és érrendszer funkcióit, erősíti az immunrendszert

Az ózonterápiát már az 1970-es évek óta alkalmazza az orvostudomány és a szépségipar, elsősorban immunerősítő, fertőtlenítő, valamint a bőrszépítő hatása miatt. Felhasználásának bevezetése a magasfrekvenciás áram felfedezéséről híres Nikola Tesla nevéhez fűződik. Az első ózonterápiás készülékeket főleg orvosi célokra használták: a fertőzések kezelésében páratlan eredményeket értek el ózonterápiával, tekintve, hogy ebben az időben még nem álltak rendelkezésre antibiotikumok. Bőrbetegségek kezelésére először D’Arsonval, francia biofizikus használta ezt az eljárást 1892-ben.

Az ózon (O3) az oxigén (O2) aktív formája. Az ózon csak akkor marad háromatomos formában, ha a külső körülmények lehetővé teszik, egyébként szétbomlik egy kétatomos és egy rendkívül reaktív egyatomos oxigén molekulává. Az egyatomos oxigén rendkívül könnyen lép reakcióba bármilyen olyan anyaggal, aminek nincs helye az emberi testben, így a kórokozókat és a szintetikus vegyületeket is oxidálja.

Az aktív oxigén a foszfolipidek és lipoproteinek oxidálásával megbontja a baktériumok sejthártyáját, és megakadályozza a gombák sejtnövekedését, valamint a vírusok sejtekhez kapcsolódását, így szaporodását is. A vírusos sejtek kiiktatásával arra ösztönzi a szervezetet, hogy azokat egészséges sejtekkel pótolja.

Az ózon növeli a szövetek oxigénellátását, oxidálja az erekben lévő esetleges lerakódásokat, és kitisztítja a véredényeket. Mivel elősegíti az ATP és az interferonok termelődését, aktiválja az immunrendszert is.

Az ózonterápiának különböző válfajai léteznek abból a szempontból, hogy milyen módon juttatják az ózont a szervezetbe. Mivel az olívaolaj is alkalmas az ózon megkötésére, speciális gélt is készítenek belőle, mely súlyosabb külső sérülések, fertőzések vagy bőrhibák esetében is rendkívül hatásos lehet. Az INFRASLIM X által alkalmazott technológiához az ózon-sátor áll legközelebb, melyben a kezelt személy nyaktól lefelé, bőrlégzés útján élvezheti az ózonterápia előnyeit. Az ózonterápia feszesíti és tisztítja a bőrt, és jótékonyan hat a sejtanyagcsere-folyamatokra.

Sokoldalú felhasználási lehetőségei közt szerepel a sebgyógyítás és fertőtlenítés, például fogászati kezeléseknél vagy herpesz ellen. Bőrstimuláló hatása eredményes a ránctalanításban és a bőr rugalmasságának helyreállításában. Legfontosabb előnyei, hogy maga az eljárás gyors, higiénikus, ugyanakkor tökéletesen fájdalommentes és biztonságos.

Az INFRASLIM X-ben egy nemesgázokkal töltött üveg elektróda felel az ózonterápiás funkcióért, melybe áramot vezetve a gázok ionizációja magától lejátszódik. A kezelőtérbe az ózon oxigénatomokra bontott formájában kerül, melyek rendkívül reaktívak, azonnal kapcsolatba lépnek a bőrrel. Fokozódik a sejtek oxigénellátása, beindul a nyirokáramlás, melyet az infrahő is stimulál, tehát a felesleges anyagok gyorsabban távoznak a szövetekből.

A kollagén-fényterápiás funkciót is támogatja, mivel a kollagén termeléshez is hozzájárul, összehúzza a pórusokat, csökkenti a gyulladást, feszesíti a bőrt és a kötőszövetet. Az INFRASLIM X-be beépített ózonterápiás funkció tisztítja, feszesíti a bőrt, és tovább serkenti az infrahő által is felfokozott sejtanyagcserét.

Továbbá nem csak a sebeket gyógyítja és fertőtlenít, de bőrstimuláló hatása a kollagén-fényterápiával kiegészítve elősegíti a bőr természetes regenerálódását. Mivel gyulladáscsökkentő is, így az akné kezelésére is használható, elmulaszthatja a herpesz tüneteit, vagy akár a fekélyeket.

Az INFRASLIM X gépben az ózonterápia legfontosabb előnye, hogy kiegészíti azt a hatásmechanizmust, amelyet az öt technológia együttes erejével érünk el a maximális méregtelenítés és fogyás érdekében.

Az INFRASLIM X a legmodernebb technológiák különleges kombinációja révén segít, hogy a testedzés kevesebb erőfeszítéssel a legjobb elérhető eredményt hozza. Az ózonterápia hozzájárul a fogyást, méregtelenítést és regenerálódást biztosító élettani folyamatok lejátszódásához.